Tillsatser

Kallas ibland teknologiska tillsatser. Ämnen som har en teknisk funktion i livsmedlet och för vilka myndigheterna bestämt att de ska ha en särskild säkerhetsprövning.

Dessa ämnen har ett E-nummer. Till exempel är askorbinsyra (C-vitamin) en teknologisk tillsats när den används som antioxidationsmedel med E-nummer E 300.

Tillsatser ska alltid anges i ingrediensförteckningen på livsmedel. De flesta enzymer räknas inte som livsmedelstillsatser, men invertas (E 1103) och lysozym (E 1105) är tills vidare klassificerade som livsmedelstillsatser.

Man kan filtrera innehållet på sidan baserat på regelområde, vilket gör det möjligt att fokusera på specifika områden av intresse. Dessutom kan man välja exakt vilka kapitel som ska visas, vilket ger ytterligare precision i filtreringen. När filtreringen är klar kan resultatet visas i två olika vyer: kapitelvy, där innehållet är strukturerat efter kapitel, eller regeltextvy, som presenterar texten i sin helhet.