15.1.1 Certifieringens avgränsning

Ändrad

En certifiering gäller hela verksamheten som hör till samma kök.

Enheter med egna livsmedelsinköp och/eller egen tillagning ska alltid ha en egen certifiering.

Du kan bara certifiera själva restaurangen enligt reglerna i det här kapitlet, inte maträtter som serveras i verksamheten. För att KRAV-märka maträtter, liksom andra sammansatta livsmedel, ska du vara certifierad enligt kapitel 9 Livsmedelsförädling.

Om du har en certifierad restaurang får du också använda dig av och marknadsföra din certifiering på tillfälliga platser som festivaler, mässor och liknande. (K)

Du kan inte välja att bara certifiera till exempel din frukostservering eftersom kökets alla livsmedelsinköp räknas med i certifieringen.

Livsmedelshantering och servering inom exempelvis servicehandel täcks in under kapitel 9 i de fall man endast har en enkel hantering av livsmedel.  

Serveringsverksamhet som endast serverar färdigförpackade produkter och inte har någon form av beredning eller bearbetning av livsmedel täcks in under kapitel 20 Märkning och marknadsföring.

(K) Regeln är KRAVs egen