16.3.3 Verifiering av övriga tilläggskrav för vegetabilier och animalier

Verifiering av tilläggskraven i avsnitt 16.7 och 16.8 ska göras på plats där produktion sker. Vid kontroll ska du kunna visa för ditt certifieringsorgan att verifieringen är effektiv och trovärdig. (K)

Verifieringen ska göras på något av följande sätt (K):

  • enligt ett certifieringssystem för ekologisk produktion som KRAV erkänner.
  • mot en eller flera av KRAVs checklistor för den aktuella typen av pro- dukt. Verifieringen ska årligen utföras av ett certifieringsorgan som är ackrediterat för ekologisk produktion av ett ackrediteringsorgan som är IAF/MLA-signatär.
  • mot en eller flera av KRAVs checklistor för den aktuella typen av pro- dukt. Verifieringen ska årligen utföras genom en leverantörsgranskning som du planerar och genomför. Verifieringen ska göras av en person med revisorskompetens inom ekologisk produktion.
(K) Regeln är KRAVs egen