15.3.2 Redovisning av inköp

Ändrad

All redovisning och beräkning ska du göra i kronor och andel av dina totala livsmedelsinköp. Redovisningsperioden kan vara från din föregående revision, per kalenderår eller per verksamhetsår efter samråd med ditt certifieringsorgan. Du ska kunna styrka inköpen av de livsmedel som räknas som hållbara livsmedel genom dokumenterad inköpsredovisning.

Du kan, om du väljer Grundnivån för din certifiering, välja att i förekommande fall inte räkna med inköpsvärdet av alkoholhaltiga drycker i dina inköp av livsmedel. Detta måste då tydligt framgå för gästen. Du måste i detta fall även erbjuda minst ett KRAV-märkt alternativ av vin och öl om vin och öl normalt serveras i din verksamhet.

För premiumnivåerna brons, silver och guld kan du räkna bort inköpsvärdet av starkvin och sprit. Inköpsvärdet av övriga alkoholhaltiga drycker ska för dessa certifieringsnivåer räknas med i din redovisning. (K)

(K) Regeln är KRAVs egen