9.3.4 Tillsatser

I bilaga 2 finns en lista över de tillsatser du får använda, som är tillåtna i augusti 2022. Tillsatser som tillkommit i del A av bilaga V till förordning (EU) 2021/1165, efter augusti 2022 är godkända att använda i KRAV-certifierad livsmedelsproduktion. (K)

Du får inte använda följande tillsatser i KRAV-certifierad produktion trots att de tillåts i EU-ekologisk produktion:

  • E 153, Vegetabiliskt kol,
  • E 160 b (i) Annattoextrakt av bixin,
  • E 160b (ii) Annattoextrakt av norbixin,
  • E 250 Natriumnitrit,
  • E 252 Kaliumnitrat,
  • E 301 Natriumaskorbat,
  • E 325 Natriumlaktat,
  • E 460 Cellulosa,
  • E 464 Hydroxipropylmetylcellulosa,
  • E 553 b Talk,
  • E 939 Helium,
  • E 968 Erytritol
(K) Regeln är KRAVs egen