Bilaga 6 – Definition av Serveringskök, se regel 15.1.2

Serveringskök – kök utan egna livsmedelsinköp som inte har någon egen tillagning eller omfattande beredning utan endast enklare hantering av redan ätfärdiga livsmedel eller maträtter.

Exempel på vad du FÅR göra i ett serveringskök: 

  • Koka te/kaffe
  • Hacka till exempel sallad
  • Värma redan färdiga rätter och smörgåsar
  • Blanda kalla sallader
  • Hacka redan tillagade kalla ingredienser, till exempel till en sallad
  • Breda smörgåsar 
  • Skiva 
  • Smaksätta vatten, blanda saft och liknande, kolsyra vatten 
  • Koka ägg
  • Blanda röror av redan tillagade ingredienser 
  • Bake-off

Exempel på vad du INTE får göra: 

  • Egna inköp av livsmedel 
  • Koka potatis, ris, pasta, couscous och liknande 
  • Baka
  • Steka ägg